Over Op de gezonde toer

 Foto Merel

 

Altijd lastig om over jezelf iets te vertellen. Daarom begin ik met wat anderen over mij zeggen:

 

"Merel is een positieve, rustige begeleider die voldoende ruimte geeft om je te ontwikkelen"

"Ik heb de gesprekken als prettig en leerzaam ervaren. Indien één van je doelen is om meer bewustwording te creëren, zou ik Merel zeker aanraden"

"Merel is rustig, begripvol en nooit veroordelend"

 

 

Ik ben Merel Groeneveld. Gewichtsconsulente, leefstijlcoach en beweegcoach. Getrouwd en moeder van een zoon (2005) en een dochter (2008). In 1998 afgestudeerd als sociaal psycholoog, in 2008 begonnen met de opleiding gewichtsconsulent en nadien al vele aanvullende opleidingen gedaan en boeken gelezen.

 

Voeding 

"Ik vind het fantastisch om mensen te helpen gezonde voedingskeuzes te maken in de obesogene (dikmakende) omgeving waarin we leven. Het is niet vreemd dat steeds meer Nederlanders in de afgelopen jaren overgewicht hebben gekregen. De voedselomgeving breidt uit: meer winkels waar je iets te eten en drinken kunt kopen, grotere supermarkten, nieuwe producten die suggereren dat ze gezond zijn…. En als er geen winkel is, dan zie je wel ergens reclame voor eten of drinken. Kortom, veel meer verleidingen, maar je lichaam heeft niet meer eten nodig……. De voedselomgeving waarin we leven kun je niet veranderen, wel de manier waarop je naar die omgeving kijkt en hoe je er mee om gaat. Het resultaat: minder eten, gezonder eten, afvallen, je fitter voelen, meer energie hebben. Daar help ik je graag bij!"

 

Bewegen

"Ik wil mensen laten merken hoe fijn en fit je je voelt door te bewegen. Nee, niet per se sporten, gewoon bewegen in het alledaagse leven. Daarom coach ik terwijl we rustig wandelen of fietsen. Zo hebben we allebei onze beweging. Door het dragen van de ìt beweegmonitor weet ik dat ik me fit voel bij minimaal 10.000 stappen per dag. Hoeveel stappen heb jij nodig?"

 

Ga je met me mee “Op de gezonde toer”?

 

Gezonde groet van Merel