Over mij

Gewichtsconsulent, sociaal psycholoog, powerwalktrainer

Mijn naam is Merel Groeneveld

Ik help vrouwen met overgewicht om op een gezonde manier hun streefgewicht te bereiken en vast te houden.

Ik zie zoveel vrouwen jojo-en. Afvallen en weer aankomen. Een nieuw dieet, afvallen en weer aankomen. Het dieet opnieuw doen, omdat het de vorige keer zo goed werkte, afvallen en weer aankomen. Al die energie, moeite, frustratie en tijd. Voor je het weet ben je er je halve leven mee bezig.

Tijd om het anders aan te pakken. Zodat de kilo’s er af gaan en blijven. Jij je fit voelt. En je voldoende energie hebt om alles te doen waar je zin in hebt. 

Als gewichtsconsulent weet ik veel over voeding. En ook dat bewegen helpt om af te vallen. Niet voor niets dat ik ook powerwalklessen geef in Amsterdam, een heerlijke stok achter de deur om in beweging te komen èn te blijven. En wist je dat ook voldoende ontspanning en slaap een positief effect hebben op je gewicht? Allemaal factoren waar ik als “Weg met de Weegschaal”-gewichtsconsulent veel over weet en me steeds in laat bijscholen.

Naast gewichtsconsulent ben ik sociaal psycholoog. Ik ben geïnteresseerd in het gedrag van groepen mensen. Hoe komt het dat Nederlanders steeds dikker worden? En hoe kunnen we dat tij keren?

Al die kennis breng ik terug naar jou als individu:

  • Wat voor gewoontes heb jij op het gebied van voeding, bewegen, ontspanning en slaap?
  • Waar komt jouw gedrag vandaan?
  • Wat is het effect van jouw (sociale) omgeving op jouw gedrag?

Ik leer jou om je ongezonde gewoontes op het gebied van voeding, bewegen, ontspanning en slaap om te buigen in gezonde gewoontes. Passend bij jouw manier van leven. Waardoor je afvalt, je fitter voelt, meer energie hebt. Nieuwe gewoontes die je de rest van je leven makkelijk vol kan houden.

Zodat je afvalt en voor goed van je kilo’s af bent. En nooit meer op dieet hoeft.

En mocht je toch weer een (paar) kilo aankomen? Dan weet je door de begeleiding die je bij mij hebt gehad exact wat je kan doen om het tij weer snel te keren.

Gratis kadootje voor jou

Ben je nieuwsgierig of Positief Afvallen, mijn aanpak om af te vallen en vervolgens je streefgewicht vast te houden, ook iets voor jou is? 

Klik op de button hieronder en vraag de Positief Afvallen Toolkit aan. 

Je kan dan direct aan de slag om je relatie met voeding te veranderen. Op basis van bewezen psychologische methodes.  

Positief Afvallen Toolkit

Als je bij mij aan de slag gaat, kom ik dingen van jou te weten: hoe jouw leven er uit ziet, wat jouw valkuilen zijn qua gezond leven, hoeveel je weegt. Daarom bij deze alvast een kijkje in mijn leven:

Ik ben 170 cm lang en weeg meestal rond de 69 kilo.

Na mijn eerste zwangerschap was ik binnen 2 weken weer 69 kilo. Ik had een stok achter de deur gehad tijdens mijn zwangerschap: 2 maanden na de uitgerekende datum ging ik trouwen. Dus heb ik gezond gegeten en ben ik zo lang mogelijk blijven sporten.

Helaas, anderhalf jaar na mijn eerste zwangerschap waren de kilo’s er stap voor stap toch bij gekomen. Ik woog 75 kilo, een gewicht waarbij ik me niet lekker voelde..…… Ik was toen nog geen gewichtsconsulent, dus volgde ik de hype van dat moment: Sonja Bakker. Het enige dieet dat ik in mijn leven gevolgd heb. Ik viel 6 tot 7 kilo af. Was heel blij. Maar toen ik de weekmenu’s losliet, je raadt het al: kwam ik weer keihard aan. “Diëten volgen werkt niet op lange termijn” is iets wat ik sindsdien altijd onthouden heb. Vandaar dat mijn aanpak nu anders is.

Ik ben getrouwd met Rick, een lieve, hardwerkende man die fulltime werkt. Samen hebben we twee toffe kinderen, Taeke (2005) en Valerie (2008).

Begin 2019 had ik zo weinig energie, niet normaal meer. Ik ben toen naar een Shiatsu-masseuse gegaan en volg nu Qi-Gong lessen. Zowel de masseuse als de Qi-Gong lerares zeggen dat ik te veel yang heb. En te weinig yin. Heel actief, en slecht kunnen ontspannen. Dat klopt wel. De hoogste tijd om er aan te werken dus.

We hebben al jaren een seizoensplek voor onze tent op Vlieland. Vlieland is voor mij een eiland van rust en ruimte. Echt een plek om me te ontspannen. Boeken lezen voor mijn lol, wandelen, powerwalken, fietsen, bodyboarden in de zee, zonnebaden op het strand. Vanuit onze tent hoor ik de zee, hoe heerlijk is dat? En tijdens een heldere nacht zie je zoveel sterren! Dat blijft elke keer weer adembenemend mooi.

We hebben geen auto, dus ik doe heel veel lopend, op de fiets en met het openbaar vervoer.

Voor wie denkt: die Merel die zal wel heel gezond leven! Ook ik heb mijn punten van aandacht. Ik ben bijvoorbeeld dol op chocolade. Een lekkere reep chocolade is bij mij niet veilig.