Heb jij ook elk jaar als goed voornemen “afvallen” bovenaan je lijstje staan voor het nieuwe jaar? Starten met afvallen: komt het er steeds niet van? Of lukt het je maar gedeeltelijk om af te vallen?

 

De meest gehoorde excuses waarom het afvallen niet lukt, zijn:

  • “Het is niet het goede moment.”
  • “Het is nu te druk, ik heb geen tijd om apart eten voor mijzelf te maken.”
  • “Er zijn nu andere zaken die meer prioriteit nodig hebben.”
  • “Ik heb geen doorzettingsvermogen of wilskracht.”
  • “Eerst nog even die verjaardag en die borrel dit weekend. Maandag ga ik echt starten.”

 

Herkenbaar?

 

In dit artikel lees je 7 redenen om nu te starten met afvallen en daarbij een professional (diëtist, gewichtsconsulent) in te schakelen. Ook lees je waarom het NU het perfecte moment is, in november, om te starten. Juist nu de feestdagen er aan komen.

 

 

7 redenen om NU (in november) te starten met afvallen 

 

1. Het is nooit het goede moment, je hebt het áltijd druk.

Er komt nooit een rustige periode aan waarin je je helemaal kan focussen op gezond afvallen. Stop de bullshit excuses, start nu.

 

2. Als je nog 2 maanden wacht ben je weer 3 kilo zwaarder.

Denk maar aan de restanten van snoepgoed van Sint Maarten, pepernoten, marsepein, taaitaai, de kerstborrels, kerstdiners en wat dacht je van de oliebollen en appelflappen? Daar komen dan ook nog de nodige glazen wijn, champagne en/of frisdrank bij. En wat dacht je van alle lekkere ontbijtjes en lunches? Serieus, als je nog 2 maanden wacht ben je zo 3 kilo zwaarder. Extra kilo’s om er af te krijgen vanaf 1 januari….. dat wil je toch niet?

 

3. Zonder schuldgevoel de feestdagen door.

Als je nu hulp inschakelt, leer je allerlei tips en trics om gezond én gezellig zonder schuldgevoel de feestdagen door te komen. Maar ook om daarna door te gaan met afvallen. Je hoeft niet op een houtje te bijten, je leert je gedrag te veranderen wat bijdraagt in het maken van goede en vooral gezonde keuzes. Zodat je niet in de avond spijt hebt dat je teveel hebt gegeten en gedronken.

 

4. Je weet je staande te houden in sociale bijeenkomsten zonder het stempel “ongezellig” te krijgen.

Je bent niet ongezellig als je een glas wijn afslaat of een stuk taart aan je voorbij laat gaan. Gezelligheid en eten horen niet per definitie bij elkaar. Gezelligheid zit in andere zaken dan alleen eten: samenzijn, gesprekken voeren en lachen met elkaar. Je kunt nog steeds iets erbij eten maar dan wel met een overwogen gezonde keuze.

 

5. Bespaar geld.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor de begeleiding bij afvallen door een gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. PER KALENDERJAAR. Dus heb je er nog geen aanspraak op gemaakt, start dan nu. Kijk hier voor de vergoedingen per zorgverzekeraar..

 

6. Nu starten vergroot de kans op succes.

Als je nu start met afvallen kan “ik ga afvallen” van je lijst met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Je bent immers al bezig. De sociale druk rond de jaarwisseling valt weg. Iedereen heeft voornemens aan het begin van een nieuw jaar en houdt zich daar vervolgens niet aan. Jij wel! Want je hebt je goede voornemen al eerder gemaakt en weet je er aan te houden.

 

7. Nu starten is gegarandeerd 3 kilo lichter voor de kerst

Met kerst en oud & nieuw krijg je complimenten van vrienden, familie en bekenden dat je er zo goed uit ziet en vertel je vol trots dat je aan het afvallen bent. Je voelt je beter, energieker en gezonder. Je merkt, al is het met slechts een paar kilo minder, echt het verschil. Dit wil je zo houden en vooral doortrekken. Je hebt het vertrouwen dat je je streefgewicht zeker gaat halen komend jaar.

 

 

Wanneer ga JIJ starten met afvallen?

Nu? Volgende week? Over twee weken? Begin december? Of stel je het toch uit tot 1 januari? De keus is aan jou…
Bedenk: het is nooit het goede of juiste moment. Het komt nooit goed uit.
Alleen door echt in actie te komen bereik je wat je wilt. Niet met nadenken of uitstellen.

Wil jij NU actie ondernemen?
Ben je benieuwd op welke manier ik als professional jou kan helpen?
Wat mijn aanpak anders maakt dan alle diëten die er zijn?
Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek (een Positief Afvallen sessie) in en zet zo de eerste stap naar minder kilo’s.
Je zit nergens aan vast.

Wil je direct aan de slag, heb je geen gesprek met mij nodig?
Wil je zelf aan de slag, via mijn online programma Positief Afvallen? Waarmee al meerdere mensen binnen 5 maanden 6 tot 9 kilo afvielen? Klik op de button hieronder en start meteen.

 

Ja, ik wil NU starten met afvallen

 

 

 

Over Merel

Als gewichtsconsulent begeleid en leer ik vrouwen met overgewicht om af te vallen en hun behaalde streefgewicht vast te houden. Zodat ze nooit meer op dieet hoeven. Meer over mij lees je hier: https://www.opdegezondetoer.nl/over-mij/ 

Ik help je graag. Je hoeft het niet alleen te doen. Wil je meer over mij, mijn insteek en aanpak weten? Lees dit artikel en maak een gratis en geheel vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek in mijn agenda via deze link.

Ik kijk er naar uit je (online) te ontmoeten!