Heb jij wel eens gehoord van mondhonger? Weet je wat mondhonger is en hoe je er het beste mee om kan gaan? Dat vertel ik je allemaal in dit korte blog.

 

 

Wat is mondhonger?

 

Mondhonger is geen echter honger in de zin van “je moet nu iets eten”. Wat is het dan wel?

Ik zie het als “zin hebben in een bepaalde smaak”. Echt specifiek aangeven waar je ontzettend veel zin in hebt om te eten of te drinken.

Anderen geven aan dat mondhonger is dat je zin hebt in iets pittigs, of juist in iets fris of iets zoets om te eten of drinken. En dat het ook kan gaan om een bepaalde textuur van eten. Of om de behoefte om te kauwen, bijten of zuigen. Dat kan ook.

Terug naar die specifieke smaak die jij zo verrukkelijk vindt.

Voor mij kunnen dat bijvoorbeeld roomboter stroopwafels van Lidl zijn. Of chocolade: Tony Chocolonely karamel zeezout.

Je ziet, ik hou erg van zoet.

 

 

Mondhonger & afvallen….. gaan prima samen

 

OK, Merel, maar als ik wil afvallen, dan mag ik dat soort dingen toch helemaal niet?

Bij mij wel. Ik leer je graag hoe je datgene wat jij ontzettend graag eet, en wat misschien helemaal niet zo gezond is. toch kan invoegen in je voedingspatroon. Èn afvallen. Want zeg nou eerlijk, een leven lang zonder datgene wat jij ontzettend lekker vindt, dat is toch geen leven?

 

 

Tip om er mee om te gaan

 

Mijn tip voor het geval je mondhonger (zin in een bepaalde smaak) hebt:

  • Kies datgene waar je op dat moment echt zin in hebt
  • Genieten er van.
  • Met aandacht.
  • Zonder je af te laten leiden.
  • En stop als je voldoende hebt.

 

Dit is een artikel in een serie over verschillende soorten honger. Eerder verschenen blogs over ooghonger, neushonger, hoofdhonger en maaghonger.

 

 

Wil jij ook afvallen en toch ook die dingen blijven eten die jij ontzettend lekker vindt? Ik help je er graag bij. Plan hier een gratis en geheel vrijblijvend gesprek in, zodat we samen kunnen kijken of mijn aanpak ook voor jou kan werken.